Til forsiden
 

Vores dagbog

Vi vil i vores dagbog beskrive de oplevelser og milepæle som vi oplever undervejs i projektet. Dagbogen er organiseret således, at de nyeste begivenheder står øverst. Så skal du have "historien" fra begyndelsen skal du begynde fra bunden.

17/1-08

Dette bliver så den sidste opdatering af denne dagbog før vi skal have lavet vores et års gennemgang. Vi har i dag fået adgang til omverdenen via internet. Dette nyder vi allesammen. Dette giver os også mulighed for at arbejde videre med hjemmesiden. Dette kommer til at ske i et nyt layout.

TAK fordi du fulgte med på hjemmesiden i løbet af byggeriet.

16/11-07

Det går fremad med at komme på plads i vores hus. Vi mangler dog stadig kontakt til omverdenen via internetet. Det har ikke været muligt at få vores fiberforbindelse igennem det tomrør som er lagt ind i huset. Elselskabet MED har nu opgaven med at få forbindelsen ind. Vi håber da det sker inden alt for længe. Af samme grund er det ikke muligt at få lagt billeder ind fra vores flytte dag. En dag som ellers forløb planmæssigt. Vi havde hjælp fra en frivillig hjælper til at flytte tingene og en som kom med en læker frokost til de hårdt arbejdene:-) Tak til jer begge.

Vi håber at vi kan få lagt lidt belægningssten i carporten i løbet af næste week-end. Det vil betyde at vi kan gå over til støvsugning fra sandsugning. Vi får en del sand med ind i huset lige nu.

Ellers har vi fået besøg af en meget kælen kat. Indtil videre holdes den udendørs og uden fodring, men hvem ved hvor lang tid det holder:-)

8/11-07

Så nærmer den rigtige flytning sig. Vi har brugt tiden i huset til at få lavet vores "værksted" og "maskinhus". Hylderne i depotrummet er også næste oppe. Tømmeren har været at lave de sidste ting vedr. vores køkken bragt på plads. I dag var Punkt 1 i Brande så i huset for at montere vaskemaskine og tørretumbler. Vi har desværre ingen billeder af dette,

Vi flytter på lørdag som vi nok skal forsøge at forevige, så der kan komme et billede eller to på hjemmesiden. Hvornår det sker ved vi ikke rigtigt endnu, da vi ikke er sikker på hvornår internetforbindelsen er helt på plads i huset, men mon ikke det sker i løbet af uge 46.

Så nu glæder vi os så bare til på lørdag hvor den endelige flytning så sker!

26/10-07

SÅ ER HUSET VORES! Ja, det kan jo godt være at banken mener noget andet, men vi er dog de juridiske ejere. Ved gennemgangen var der kun ganske få fejl. Der mangler håndtag og lås i begge ydredøre, og så et par låger i køkkenet. Lågerne er dog ankommet fra HTH, så de skal kun sættes på plads. Vi lovede jo nogle billeder af seancen, men det glemte vi helt - desværre, men sådan går det jo en gang imellem.

Så nu er vi gået igang med at lave vores reskabsskur færdigt. Fie gør rent i hele huset i løbet af weekenden. Der er kaffe på kanden til dem som kikker forbi.

23/10-07

Vores jordvarmemand kontaktede os for at forklarede os hvordan vi fik jordvarmeanlægget i gang igen efter det var gået i stå. Det er en ganske simpel proces. Fugemanden er nu færdig, hans arbejde ser rigtigt godt ud. Det lader til at det kun er tømmeren der har ganske få hængepartier tilbage. Men stort set er huset færdigt.

Grunden er ny ryddet for rester af byggematerialer, stillaser og andet værktøj. Vi tror det var det sidste besøg i huset inden vi selv får nøglen og kan kaldet huset vores eget (nå ja, det er jo Handelsbanken som har finansieret).

Der vil først komme nyt efter vi har overtaget huset på fredag, som vi selvfølgelig vil forevige.

Vi er i huset det meste af weekenden, hvor vi gør rent og isolerer væggene i reskabsskuret. Så I er velkommen til at kikke forbi, hvis I har lyst til at se hvordan det er endt.

21/10-07

Et lille besøg i huset hvor vi pletmalede lidt mere - der bliver ved med at komme nye plette som skal males. Tømmeren er næsten færdig. Der er ikke sket mere med fugerne da fugemanden ikke var der i fredags.

Vi glæder os rigtigt meget til fredag den 26. oktober hvor vi overtager nøglen. Vi regner med at belæningen i carporten påbegyndes første weekend i november, så må vi se hvorlangt de når inden vinteren sætter ind.

Flyttemanden er bestilt til lørdag den 10. november kl. 9.00 - så fra denne dato bor vi i huset.

18/10-07

Et lille besøg i huset viste at tømmeren er godt i gang med beklædningen ved redskabsskuret. Fugemanden er færdig med fugerne omkring vinduerne indvendig og er begyndt udvendig.

I går var vi ude og se på belægning til carport, terrasser mv. Vi har besluttet os for IBF Holmegårdsten i sort / mørke grå. Vi tror det kommer til at se godt ud, nå ja, ellers havde vi nok ikke valgt dem. I kan se dem på IBF hjemmeside: http://www.ibf.dk/Default.aspx?ID=82

. Der er en del nye billeder i galleriet.

14/10-07

I går var vi på indkøb i Punkt 1. Den stod på vaskemaskine og tørretumbler, ja og når vi nu var afsted så fik vi også presset prisen lidt på vores nye grydesæt, så det røg også med i handlen - så en ren "win win situation". Vaskemaksine og tørretumbler findes på materialesiden. Grydesættet høre til i Tefals Jamie Oliver serie. De er helt sorte, næsten som dem vi har nu, men kan anvendes på induktionsplader.

I dag var vi ude og pletmale lidt, men ikke mindst fjerne pap fra gulvene, så nu kan vi rigtigt fornemme hvordan klinkerne kommer til at virke i de forskellige rum. Vi synes selv det ser rigtigt godt ud. I morgen skulle der vist komme lidt rengøring så fugemanden kan komme til, hvilket er det sidste som mangler indenfor. Der er en del nye billeder i galleriet, da rummene nu her fået et "nyt" udseende.

11/10-07

I dag er der kommet gulvtæpper på de nyspartlede gulve, så nu mangler der kun at blive fuget rundt omkring, så er det snart et "rigtigt" hus:-)

Der er et par nye billeder i galleriet.

10/10-07

Dagen i dag var så dagen hvor vi aftalte at overtage huset den 26. oktober mellem kl. 12. og 14, Vi har også fået den endelige regning aftalt på plads.

I dag blev vores nye brændeovn installeret. Da vi var ude for at skulle betragte den kunne vi konstatere at de gulve hvor der skal tæpper var blevet spartlet, så de snart er klar til at modtage tæpperne. Tømmeren arbejder stadig på det udendørs træværk. Han forventer stadig at være færdig i løbet af uge 42.

Der er et par nye billeder i galleriet.

09/10-07

Så er emhætten kommet helt på plads og kogepladen er lagt i bordpladen. Tømmeren er gået udenfor for at få afsluttet det udendørs træværk. Han er nu i fuld gang med at hænge udhængsbrædder op, men mangler stadig beklædning på vores skur og lidt loftbrædder i carport og udhæng mod vest. Så uge 42 med så skulle han være kommet meget tæt på at være færdig.

I posten i dag var der brev fra Egebæk byg. Det blev åbnet med nogen tøven, for hvad kunne det mon være. Det var et fint lille brev hvor der står at nu er de snart færdige, og afleveringen kan finde sted efter den 25. oktober, altså nogle dage før tiden. Der er også en endelig regning med. Den viser at vi holder os indenfor den ramme som banken har opstillet for os, Så nu er det hele kommet meget tæt på. Vi vil i løbet af denne uge aftale den endelige afleveringsforretnings dato og tidspunkt med Egebæk.

Der er et par nye billeder i galleriet.

07/10-07

Vi har opdaget at det tager meget lang tid at male lister og karme når de er sat op, så vi blev ikke helt færdige, trods at vi var i huset næsten hele weekenden. Vi må derfor på opgaven de kommende aftner også, men det gør vi da gerne for et godt resultat. På tirsdag har jeg byggemøde med elektrikkeren i huset, så vi kan få sat emhætten i den korrekte højde. Nu er huset snart færdig indvendig. Der mangler kun lidt elektrikker og tømmerarbejde, og så skal fugemanden have lavet forskellige fuger rundt omkring i huset.

Der er lavet et galleri for oktober med lidt billeder i.

06/10-07

I dag har vi spartlet sømhuller i fodlister mv. - der var rigtigt mange. Tømmeren har lidt travlt så han var også på arbejde i dag. I morgen fortsætter vi med at give fodlister mv. en sidste gang maling - håber vi, så derfor er vi i huset hele dagen. Man må gerne kikke forbi hvis man er lidt nysgerrig. Vi håber også lidt på at vi kan få pletmalet nogle vægge. Vi havde glemt vores kamera i dag, så der kommer først nye billeder i oktobergalleriet i morgen aften.

02/10-07

Denne uge har vi begge travlt om aftenen, så der kommer ikke nye billeder eller informationer før i løbet af næste weekend, hvor vi forventer at skulle male karme for fodlister som vi regner med så er sat op. Jeg nåede lige at kigge meget kort forbi mandag aften. Emfanget og varmestyring er nu sat op og lamper i carport skulle være sat op inden weekenden. Men indtil weekenden er der pause her på hjemmesiden!

I september havde vi i øvrigt en lille rekord, der var nemlig 236 besøg på hjemmesiden - Tak for det!

29/9-07

Nu er alle vinduskarme ved at have fået mellem 3 og 4 gange, og begynder at se rigtigt godt ud. VVS manden har været der siden sidst og er færdig. elektrikkeren mangler kun hvidevarene indvendigt og så den udvendige belysning i carport og skur. Tømmeren har sat alle dørerne i og bliver færdig indvendig i løbet af næste uge - tror vi. Så næste weekend går nok med pletmaling og lidt rengøring i huset. 

Der er indsat nye billeder i galleriet.

26/9-07

Et lille besøg i huset uden at lave noget - det var nu helt rart. Vi var selvfølgelig lidt interreseret om soklen til køkkenet var kommet som lovet, og ja, det var den. Køkkenet er nu sat op undtaget granitpladen - den skal tømmeren have hjælp til at løfte op på plads. Elektrikkeren arbejdere videre med hele elprojektet. Vi tror stadig på at huset bliver leveret til tiden dvs. senest 1. november 2007. Der er indsat nye billeder i galleriet.

25/9-07

Så har vi malet vores vindues karme. Tømmeren har sat dørkarme op og elektrikkeren er påbegyndt sit arbejde. HTH har lidt problemer med at få leveret den sidste del af soklen til vores køkken. Der er indsat nye billeder i galleriet.

22/9-07

Så fik vi malede fodlister mv. til hele huset. De skal selvføgelig pletmales når de er sat op. Der er indsat et par billeder i galleriet.

21/9-07

I morges var der byggemøde på grunden vedr. det overgravet dræn. Vi har sammen med entreprenøren og geoteknikker valgt at lukke sagen. Den drænslange som de gravede over lå et helt andet sted, så vi lever med at vores eget dræn vil dræne vandet væk.

Ellers er tømmeren begyndt at lave køkken endnu en gang, nu med en ny sokkel, men alt materialet er desværre ikke kommet fra HTH som lovet. Tømmeren har brugt tiden til at sætte greb på de låger og skuffer som er sat op i bryggers og badeværelser.

Vi selv er gået igang med at male diverse fodlister mv. Dette arbejde forventer vi at afslutte lørdag, så vi kan overholde vores løfte til børnene om en tur til LEGO Land på søndag. Vi regner med at have lidt nye billeder sidst på lørdagen.

20/9-07

Så er soklen kommet, og den er skiftet i bryggerset, men endnu ikke i køkkenet. Der er sat spejle op i begge badeværelser - det ser helt godt ud, selvom det var et af de steder hvor vi sprarede lidt. Skabene er nu også kommet op i soveværelset og der er temmelig god plads, og det glæder vi os meget til.

Der er ankommet døre og fodlister mv. Så nu er der igen noget som skal males, hvis vi kan nå det inden de skal sættes op.

I morgen er der byggemøde på grunden, hvor vi skal diskutere det overgravede drænrør med byggelederen fra Egebæk og betonmanden.

Der er nye billeder i galleriet.

18/9-07

Så er vi kommet til enighed med HTH - det gik ganske let. De var helt enige i, at det så helt forkert ud. HTH kan ikke garantere at de kan ramme farven på soklen, hvilket jo kan undre, men sådan er det så. Vi får derfor en sokkel i køkken og bryggers i børstet stål - uden ekstra beregning selvfølgelig. Det var selv HTH's forslag, så alt i alt tvivsom kvalitet, men rigtig god service. De regner med soklen kommer den 19. september. Så er det bare tømmeren som skal pille køkken og bryggers ned for blot at sætte det op igen - det vækker næppe begejstring, hvilket vi godt kan forstå. Egebæk fulgte også sagen med interesse, så vi har snakket i telefon en del i dag med både HTH og Egebæk. vi håber stadig at tidsplanen holder, men mon ikke det stadig lykkes :-)

Vi har også snakket med Egebæk om den port vi skal have i vores reskabsskur. Vi er blevet enige om en blank ubehandlet port, som vi så selv maler på et tidspunkt i samme farve som skuret.

I stedet for at arbejde videre med køkken og bryggers er tømmeren begyndt at sætte inventar op i badeværelserne samt skabe i værelserne.

Der er nye billeder i galleriet.

17/9-07

Vi har nu snakket med HTH. Der kommer en ny låge med årerne den "rigtige" vej. Omkring farveforskellen mellem sokkel og endeside er der ingen afgørelse, men vi har sendt billedet ned til HTH som så vurderer på det. Alt imens dette, fortsætter tømmeren med at sætte køkken op. Tømmeren har fundet en fejl i en af bordpladerne, så der er bestilt en ny.

De er nu også i gang med bryggerset - så det går fremad!

Der er ikke flere billeder fra byggeriet, men mon ikke der kommer nogle indenfor de næste dage, hvor de er kommet lidt længere.

14/9-07

Vi har aftalt byggemøde på grunden på næste fredag for at snakke dræn, så nu sker der noget.

Tømmeren er nu begyndt at sætte køkken op - hans arbejde er der intet at udsætte på, MEN HTH har ikke leveret i den kvalitet vi forventer. Der er meget stor farveforskel mellem sokkel og skabssider, også for stor. Årerne på låger i samme skab vender hver sin vej! Alt sammen noget som vi ikke finder tilfredsstillende, så nu skal vi også i kødet på HTH. Vi har lagt nogle billeder ind på galleriet så alle kan se at tømmeren er gået igang og at HTH har misset i kvalitetskontrollen.

13/9-07

Vi har fået snakket sagen med kørepladerne igennem med Egebæk og fundet en rimelig løsning. Der er sat mere fart på sagen omkring det overgravede dræn.

Vi regner med at kigge ud i huset i morgen, så der skulle være billeder fra vores nye køkken:-)

12/9-07

Nu er der både godt og dårligt nyt. Det dårlige er, at vi har fået en regning på køreplader som vi finder meget stor, samtidig med at der stadig er mange køreplader på grunden. På dette område føler vi os meget dårligt rådgivet af Egebæk og er gået i dialog med dem herom. Vi har stadig ikke hørt noget om det dræn de har gravet over i forbindelse med udgravningen til huset, også det er vi begyndt at stramme op omkring.

Den gode nyhed er, at nu er tømmeren færdig med lofterne og begynder at sætte køkken op i morgen. En stor del af køkkeninventaret er ankommet samtidig med vores granitplade. Det bliver spændende at se køkkenet komme op. Der er kommet lidt nye billeder i galleriet.

9/9-07

Endnu en weekend i huset er gået. Vi har fået malet det sidste og vil ikke male mere før tømmeren er færdig. Så regner vi med at skulle pletmale det meste af huset igen. Der mangler stadig noget loft rundt omkring. Vi håber på at de begynder at sætte de forskellige skabe op sidst i den kommende uge.

Vi er begyndt at gøre lidt rent rundt omkring i huset. Vinduer og klinker i badeværelserne trænger til en kærlig hånd og noget knofedt.

7/9-07

Så er et af de sidste valg truffet. Vi har nu valgt vores brændeovn. I kan se den på materialesiden. Vi har handlet med Vinbechs Pejse i Grindsted. Det er det firma som Egebæk handler med. Der var i budgettet afsat 15.000 kr. til brændeovn, men det holdt ikke helt.

6/9-07

Så er tømmeren begyndt at sætte lofter op. Køkken og andet skabsinventar er ankommet fra HTH og fylder godt op i alrummet og stuen.

Her til aften var jeg ude og spartle det sidste lille område. Vi er nu klar til at sætte det sidste glasvæv op i morgen. Vi forventer at være færdige med at male i løbet af weekenden, men vi kan jo blive overrasket endnu en gang!

3/9-07

Så er alt glasvæv oppe - men undtagelse af et lille sted hvor væggen ikke er helt klar endnu! Der er også malet første gang de fleste steder. I løbet af tirsdagen regner vi med at have alle væsentlige områder malet, så der er klar til montering af skabe mv.

Tømmeren går igang med at sætte den sidste isolering og lofter op i løbet af mandagen. Med lidt held er lofterne oppe først i næste uge over hele huset.

1/9-07
aften

Endnu en dag i huset er gået. Der var hjælp fra et par venner - tak for det!. Der er lavet et nyt galleri for september måned hvor der er lagt nogle billeder i fra de første par dage af vores malerprojekt. Jeg havde som mål at være færdig med at sætte glasvæv op her lørdag aften, men må konstatere at det er jeg ikke. Kræfterne slog ikke helt til. Men jeg bliver færdig i løbet af søndagen, så vi når det nu nok alligevel!.

1/9-07

Vi er nu begyndt at sætte glasvæv op. Hele fredagen den 31. august blev brugt på at klargøre og komme i gang, men det tager selvfølgelig længere tid end forventet. Her i dag - lørdag - fortsætter vi med at sætte glasvæv op, og begynder så småt at male. Humøret er stadig højt, men ømheden i ben og arme har indfundet sig! Jeg håber at vi har lidt billeder til galleriet sidst på aftenen i aften.

30/8-07

Så er taget færdig, og væggene er spartlet, men der mangler en lille slibning før de er helt færdige. Den sidste slibning sker i morgen. Ellers er det ved at være tiden hvor vi selv skal til arbejde i huset. Det bliver spændende, men også en større opgave end vi nok havde regnet med. Der er et par nye billeder af huset i gallereiet.

27/8-07

I dag fik vi så leveret vores tagsten. Tømmeren er begyndt at lægge dem op, så nu begynder det for alvor at ligne et færdigt hus - se galleriet. Vores maler har nu fuldspartlet væggene. I morgen aften skulle vi gerne kunne finde vores vægge klar til, at vi kan begynde at sætte glasvæv op fra fredag, sidst i denne uge. Vi forventer at taget er færdig i løbet et par dage eller tre. Så nu tror vi for alvor på at huset er klart til overtagelse før tid!

26/8-07

I fredags blev der lavet skotrender og sat tagrender op. Gasbetonmanden havde spartlet alle vægge, men da han manglede et mundstykke til slibemaskinen vil han gøre det i week-enden. Så i dag søndag ville vi lige ud og se om det var gjort. Han var i fuld gang. Vi valgte at blive udenfor huset, da det støvede en hel del der inde, men han bliver som lovet klar til mandag. Så må vi så se om maleren så kommer igang med at spartle!.

På mandag skulle tager også gerne komme. Alt er klart til at tømmeren kan lægge det op, så det bliver spændende at se.

23/8-07

Det blivere mere og mere spændende - og vi glæder os til at flytte til Uhre. Nu er sternbrædderne på plads, soklen er færdig pudset. Vi er dog lidt bekymret for om gasbetonmanden bliver færdig, så vores malere kan komme ind mandag morgen. Egebæk har lovet det, men her torsdag aften er han endnu ikke begyndt og der skal både spartles og slibes hvilket vi synes lyder mærkeligt, at man kan klare på en dag, men vi håber at vi ikke har ret.

Ellers er det planen at der bliver sat tagrender op i morgen fredag, og taget skulle komme på mandag, så kommer huset rigtigt til at ligne et rigtigt hus!!

Vi har snakket med en lokal "entreprenør" som kan lave græsplæner. Han forventer, at han kan flytte jord og lave græsplæne for et beløb som vi kan forholde os til. Så vi har valgt, at han skal have opgaven. Så om en uges tid begynder han at flytte det mest af jorden. Så sprøjter han i løbet af efteråret og græsset bliver sået til foråret. Jow, det går fremad.

21/8-07

Weekenden den 1. og 2. september arbejder vi i huset (opsætning af glasvæv og male). Har I lyst til at kikke ind og se huset i virkelighed er I velkommen til at kikke forbi. Har I arbejdstøjet på, er I også velkommen til at tage en pensel og give en hånd med - men føl jer ikke forpligtet, hvis I blot har lyst til at kikke ind. Vi har kaffe på kanden det meste af weekenden!

21/8-07

Endnu et besøg ved huset. Murerne er nu færdige med ydrevæggene, og er begyndt at pudse soklen. Elektrikkerne har trukket kabler og ledninger til de forskellige installationer, så nu er det snart klart til at vi kan komme igang med at spartle væggene og sætte væv op. Vores loft er ankommet og står og fylder op i stuen. Tømmeren er ved at gøre klar til at sætte sternbrædder op. Så der er stadig fuld gang i byggeriet. Der er ingen nye billeder.

Vi er ved at finde nogle som kan lave en græsplæne for et anstændigt beløb. Hededanmark skal have ca. 100.000 kr. for den lille opgave! Men vi regner med at finde en som kan lave det billigere.

19/8-07

I fredags var vi endnu en gang ude at kikke til huset. Flisespecialisten var endnu ikke helt færdig med at vaske fliserne af, så der var åbent ind i huset. Vi fik en lille snak med ham og fik den sidste afklaring - han havde vist glemt at der skulle være fliser i stuen hvor brændeovnen skulle stå. Men ellers var det et meget pænt stykke arbejde han havde lavet. Det så rigtigt godt ud. I lørdags var vi så ude og bestille 350 m2 glasvæv som vi starter med at sætte op om aftenen den 30. august. Vi har lovet at være færdige med at male i de rum hvor der skal opsættes skabe den 5. september. Så mellem den 30. august og 5. september har vi nogle travle dage. Så de kommende dage skal vi så have valgt farver til hele huset og bestilt den maling vil skal bruge. Der er billeder i galleriet fra besøget i fredags.

14/8-07

I dag var Henrik til byggemøde på grunden. Murerne er nu i fuld gang, flisespecialisten er begyndt sit arbejde. Tømmeren kæmper med at blive færdig med dampspær og forskalling inden flisespecialisten går i gang med fliser på gulvet på torsdag. Vi fik afklaret, hvornår vi kan komme igang med at spartle væggene. Det går vi igang med i uge 35, dog således, at vi har besluttet at betale os fra det. Vi skal have sat glasvæv og malet inden midten af uge 36, hvor køkkenet kommer fra HTH. Så lige nu kæmpes der med at blive klar. Inden der kan spartles skal vi også have besøg af elektrikkeren og gasbetonmanden. Der er lagt nye billeder i galleriet for august måned. Så der er fuld gang i byggeriet, men vi forventer stadig at vi overtager huset senest den 1. november.

Vi har dog stadig et lille hængeparti med et overgravet drænrør som Egebæk stadig undersøger.

Vi undersøger også hvad det koster at få lavet et vindue der kan åbnes i vinduerne fra gulv til loft. Det er den eneste ting som vi har fortrudt indtil nu - det synes vi selv er billigt sluppet.

12/8-07

Endnu en tur til huset. Nu er der sat vinduer i overalt. Vores mursten er kommet (skulle først være ankommet på mandag). Tømmeren er også næsten færdig med at lægge lægter på taget, så der er klart til tagsten. Alt ser endnu ud til at gå efter planen. Der er lavet et galleri for august måned.

10/8-07

Så er ferien slut - så godt og vel - for både os og håndværkerne. Tømmeren er nu færdig med at lægge undertag og er i fuld gang med at slå lægter op. I uge 33 skulle mureren gerne igang med at mure ydrevæggene. Så det bliver spændende. Ja og så er der kun ca. 3 måneder til vi forventer at flytte ind:-)

17/7-07

Kl, 9.30 i morges ringede elektrikkeren, han ville lige vide om eltavlen skulle være som planlagt eller der var sket noget siden. Men nej, det er blot tømmeren, der var blevet ramt af dage med regnvejr, så han var ikke blevet helt færdig. Da vi kom på grunden stod vores jordvarmeanlæg der så, placeret i vores bryggers på den rette plads, men der mangler jo nogle klinker under anlægget, så det må vi se om det kommer senere. Det tvivler vi nu noget på? Der er et par nye billeder i galleriet.

12/7-07

Nu er de begyndt at lægge undertag på. Se et par billeder i galleriet.

10/7-07

I dag var vi på grunden. Nu er slangerne til jordvarmen lagt ned, og tømmeren er begyndt at lægge isolering på "loftet". Desværre opdagede vi også et problem med et overgravet dræn, men det forventer vi Egebæk får taget sig af. Der er også et par brønde, som vi synes er placeret meget højr i forhold til terrænet. Også det forventer vi Egebæk tager sig af. Der er lavet et nyt galleri hvor sommerens billeder bliver lagt ind.

6/7-07

Nu har vi haft et par dage med tørvejr. Tømmeren har derfor haft mulighed for at arbejde videre med taget. I løbet af næste uge vil der forhåbentlig være lavet så meget at det er et par billeder værd.

1/7-07

I dag var vi på grunden for at se hvad der er sket siden rejsegildet. Som vi havde forventet var der ikke sket det helt store. Der er rejst stolper under vores carport og udhæng mod vest. Vejrudsigten for næste uge er heller ikke alt for lovende, men vi håber stadig på lidt bedre vejr så vi kan få tag på huset.

22/6-07

I dag holdte vi rejsegilde. Se billeder i galleriet. Tusind tak for kranse og andre gaver - håber I blev mætte!

20/6-07

I dag var spærerne ankommet til huset. De begynder at rejse dem i morgen. For at få spærerne op har de også lavet skeletet til vores udhus bag carporten og fået limtræsbjælkerne op at hænge til både carport og eftermiddagsterrasse. Der er nye billeder i galleriet.

18/6-07

I dag var jeg ude og se til huset og tømmeren var der stadig. Vi fik snakket lidt planlægning. Så nu ser rejsegildet ud til at blive på fredag den 22. juni - så håber vi bare på lidt godt vejr.

16/6-07

Så er gasbetonmanden færdig med at sætte væggene. Vi har taget lidt flere billider som kan ses i galleriet. Nu går vi så og tager bestik af vejrudsigten for at finde ud af hvor meget vi vil gøre ud af rejsegildet. Lige nu ser det ud til at blive onsdag den 20. juni. Nærmere besked her på stedet senere.

6/6-07

Så er de begyndt at sætte gasbetonvæggene. Vi har taget et par billeder. Nu er det muligt at gå rundt og fornemme hvordan rumfordelingen bliver, og det er rigtigt spændende.

Der er lavet et nyt galleri hvor vi vil fokusere på mure og vægge.

3/6-07

Fredag var vi på besøg hos det elektrikkerfirma som skal lave strøm i huset. Vi har nu fået placeret stikkontakter, lampesteder, spots og tomrør til fjernsyn. Her forventer vi at kunne holde økonomien. Det var så vidt vi ved de sidste valg vi skulle tage, så nu venter vi bare på vi kan komme ind i huset og spartle vægge. Det forventer vi bliver i uge 34.

Materialesiden er blevet ajourført med de sidste valg.

29/5-07

Efter en utrolig dejlig pinseferie på Bornholm var vi ude og kigge på "huset" (i regnvejr). Nu er slanger til gulvarmen og koldt og varmt vand ført rundt i huset. Der er trukket kabler til el, tomrør til vores bredbånd og lagt vand ind i huset. Der er lagt stabilgrus ud til vores indkørsel så der kan køres til huset - med personbiler. Der er lagt dræn ned rundt om huset og gravet pumpebrøn og lagt rør ned, så regnvandet kan føres ned til Nørrekær bæk som løber for enden af vores grund. Der vil komme lidt billeder når vejret forhåbentlig bliver lidt bedre senere på dagen. Sidst på dagen hvor jeg var på grunden igen, var der støbt, så nu er fundamentet mv. færdig og skal bare tørre. De sidste billeder af fundamentet er lagt ind i galleriet

17/5-07

Så er soklen færdig. I næste uge støber de vidre, og der trækkes el, vand mv. ind til huset. Se galleriet for billeder af sokkel.

10/5-07

Så skete det NU ER DE IGANG, men det er på en lidt træls baggrund. Geofysisk rapport har vist at der skal fyldes grus og sand i jorden for at den kan bære. Dette er alene med til at fordyre byggeriet med ca. 5%, så den skal lige synkes et par gange. Den 10. maj gik gravemaskinen så igang med at flytte jord og fylde op med sand. Se galleriet for billeder heraf

28/4-07

Så er byggetilladelsen hjemme. Så nu har Egebæk lov til at gå i gang med huset. Det forventes forsat at de går igang i løbet af uge 20 eller 21.

15/4-07

Så er vores underskrift sat på køkkenaftalen - det var rart at få det gjort færdigt. Tegningen er på vores køkken-bad side.

I dag var også en tur på grunden. El-ledningen som har gået tvært over grundet og derme igennem vores byggefelt er nu blevet fjernet. Vejen ned til grunden er næsten færdig, så nu er vi næsten færdige til at gå igang. Vi mangler kun at få svar på jordbundsprøverne og få vores byggetilladelse hjem fra kommunen.

4/4-07

I dag har vi være hos Bredal Møbler og vælge tæpper. Der er valgt Ege tæpper til alle værelser og stue. Alle tæpper er holdt i grå nuancer for at matche de sorte gulvklinker i alrum/gang og badeværelser. Der er ingen billeder af tæpperne.

3/4-07

I dag har vi lagt billeder ud på nette af de hvidevare vi har valgt. Vi har valgt kun at købe hvidevare til vores køkken. Vaskemaskine og tørretumbler køber vi hos en af de lokale hvidevareforhandlere, da det er billigere - der kommer jo nok et godt tilbud:-)

30/3-07

Så har vi modtaget tegninger og priser fra HTH. Og ja, det er dyrer end vi havde håbet, så nu skal det ses nøje efter i sømmene. Der er også et par detaljer som ikke helt skal være som HTH har foreslået. Men i det store hele har vi nu Køkken og andet inventar på plads. Vi får nogle dejlige skabe i soveværelsen det gælder specielt Fie sig meget til:-).

Vi forventer at have det hele på plads lige efter Påske.

13/3-07

I dag var vi på besøg hos HTH-køkkencenter i Kolding for at vælge inventar til køkken, bryggers, badeværelser og garderobeskabe. 3 timer så var det overstået - det synes vi selv var rigtigt godt gået. Vi fik tegnet vores nye køkken og valgt låger til vores køkken og indrettet vores to badeværelser. Se mere om dette under køkken. Samlet forventer vi at overskride det budget som vi har sat for området.

Vi valgte også hårde hvidevarer, her har vi også lidt problemer med økonomien. Vi afventer derfor det endelige tilbud fra HTH og så vil vi tage stilling til om vi kan/skal finde de ekstra penge eller prioritere anderledes. Der går ca. 14 dage inden vi har tegningerne og det endelige tilbud.

Da vi nu var i Kolding besøgte vi også HL Keramik hvor vi valgte fliser. Se de fliser vi har valgt under materialer. Også her havde vi lidt problemer med at holde økonomien, men ikke mere end vi merner, at det nu nok skal gå.

21/2-07

Så fik Egebæk løst udfordringen med at få murstenene hjem, så vi får den valgte mursten:-)

20/2-07

I dag har vi sendt endelig bekræftelse på de sidste ændringer i forhold til tegningerne.

Vi har også valgt fået valgt en mursten, se den under "materialer". Der er dog en lille udfordring, nemlig at Egebæk skal bruge stenen i uge 32 og den kan først leveres i uge 33. Vi tror selvfølgelig på at Egebæk nok skal løse denne udfordring også.

Indtil nu har samarbejdet med Egebæk være tilfredsstillende og konstruktivt. Det er jo ganske rart, at vi er kommet godt fra start.

17/2-07

Så er de endelige tegninger sendt til Egebæk. Det betyder at de endelige streger er slået. Vi har indsat et billede af tegningen på siden "huset".  Vi var på grunden for at se på den endelige placering af huset - det er bare svært, men vi tror vi har fundet den:-)
Vi har også brugt en del af dagen på at se på mursten. Vi er ved at nærme os så vi får valgt mursten i den kommende uge.

14/2-07 Vi modtog tegningerne fra Arkitekten på huset til korrektur. Vi skal nu gennemgå dem så vi kan få dem sendt retur med de sidste rettelser. Når dette er sket vil du kunne se en tegning af vores hus her på hjemmesiden. Vi skal også have valgt mursten i løbet af en god uges tid, så nu kigger vi muresten! Så hvis I ser os luske rundt er det kun jeres mursten vi er interesseret i:-)
12/2-07 I dag var vi på besøg hos Arkitekten der skulle lave tilrettelserne på tegningen af vores hus. Vi synes selv vi har fået lavet nogle ændringer der passer til vores behov. Vi får tegningerne sendt i løbet af et par dage, og så vil de være tilgængelige her på siden.
1/2-07 Vi er nu blevet kontaktet af Egebæk for føste gang vedr. vores byggeri. Vi har sendt dem skitseforslag og tegninger over grunden mv. så nu venter vi med spænding på at se deres udkast.
6/1-07

Efter at det har regnet nu i snart mange dage, var vi ude at se på vores grund. Og som I kan se på billederne under "grunden" var det stadigt muligt at gå tørskoet overgrunden.

29/10-06 Efter et intenst forløb med Jens Rosendal fra REAL Mæglerne i Vejle, som står for salget af Egebæks huse i Brande området, skrev vi under på entreprisenkontrakten.
5/9 -06 Efter at have reserveret "vores" grund gennem længere tid var det nu tid til at handle. Der var en anden køber som også var interesseret, derfor underskrev vi den 5. september en købesaftale med Ole Sand vedr. vores grund. Så nu skal vi for alvor til at se på hus.